MALE KURSUS

(DK)

MAL OG TEGN

med Mia-Nelle Drøschler

INTENSIV UNDERVISNING

I de sidste 12 år jeg faciliteret hundredevis af workshops i maleri. Jeg har i en lang årrække været tilknyttet Københavns Kunstskole, et udvalg af Danmarks højskoler, Kreativt Netværk med flere.

Siden jeg er flyttet på et landsted på Jungshoved åbner jeg mit atelier op for undervisning syv gange om året. Der er aldrig mere end fire kursister på et hold hvilket giver en absolut ro og fordybelse.

Landstedet er placeret i naturskønneomgivelser, hvor du kan koble af og fuldstædig hengive dig til kunstens verden. Jeg har afholdt disse kurser i et år, og det er en stor glæde at se hvordan der falder en ro i den enkelte praksis allerede på første dagen.


ALLE ER VELKOMNE
Jeg underviser på alle niveauer. Om du aldrig har malet før eller er godt i gang er der plads til det på disse kurser. Fordelen ved små hold er netop, at jeg kan fokusere på netop dig og der hvor du er i dit maleri.

I løbet af undervisningen opbygger vi en samtale omkring idé og form. Dem følger jeg tæt i dagene du er her, og giver dig perspektiver og værktøjer du kan bruge i dit maleri fremadrettet.

Undervisningen finder sted hver dag fra kl. 10.00 til kl. 16.00. Formiddagen starter med en gennemgang af en billedkunstner eller en teknik. Derefter er der individuel vejledning.

Det er en intensiv undervisning, hvor jeg lægger vægt på at hjælpe dig med
at finde ind til essensen af netop dit maleriske udtryk. Ofte hører jeg i min undervisning at det kan være svært at finde sin stil eller retning. Ved at have så god tid sammen men så få kursister kan vi finde ind til netop dit ståsted. Det gøres bedst ved at kombinere det gode håndværk og din intention med maleriet. Begge er aspekter som jeg kommer ind til på i min undervisning. Du har selvfølgelig adgang til atelier hele døgnet, ligesom du har dit eget værelse til overnatning.

Fordelen ved at undervise på mit atelier er at jeg også kan undervise i oliemaleri. Jeg maler selv i olie hvorfor der er en mindre duft af dette. Det skal du være indstillet på under hele undervisningsperioden. Der bliver selvfølgelig luftet ud. Du behøver ikke at male i olie. Akrylmaling og andre medier er også muligt. Det kommer helt an på hvad du gerne vil fordybe dig i og blive bedre til.

Kl. 18.30 serverer jeg aftensmad som du kan nyde sammen eller på dit værelse. Morgenmad og frokost tilbereder du selv i køkken der ligger i forlængelse af atelier.

TILMELDINGER ER NU ÅBEN

KURSER I 2023

STEMNINGS BILLEDER FRA AFHOLDTE KURSER

ATELIER OG LANDSTEDET

På køkkenvæggen ‘kom jeg til’ at male et stort vægmaleri.
Her er en lille gruppe kursister godt i gang
Atelieret ligger i den ene længe. Jeg bor i den anden længe. Alle private værelser er placeret på første sal i begge længer.
Badeværelse- og toilet er fælles.
Indgang til atelier er igennem vores lille gård

UDTALELSER FRA TIDLIGERE KURSISTER

“Lige vendt hjem fra et intenst og inspirerende 5 dages malekursus hos Mia-Nelle Drøschler på hendes gård på Jungshoved. Så interessant med formiddagskunstsalon og så arbejde i atelieret med tid til fordybelse, dialog og refleksion! Man tager beriget derfra!”

Suzanne, 2022

“Mia-Nelle har for mig været en afgørende mentor i min kunstneriske udvikling. Samtalerne med hende om mine billeder har modnet mig som billedkunstner.Kurserne på hendes skønne landsted er meget inspirerende, effektive og lærerige. Et ægte refugium, hvor sanser og refleksion får plads og rum sammen med praksisnær undervisning i teknik og farvebrug. Mia-Nelle er en eminent underviser, som er i stand til at møde den enkelte kursist og det enkelte menneske præcis på det niveau, der er nødvendigt. Hun er omsorgsfuldt men udfordrer også dine vaner og din praksis – præcis som det skal være. Jeg kan kun anbefale kunstnere og kunstnerspirer at deltage i Mia-Nelles kurser”

CHARLOTTE, 2022

FAQ

Hvordan tilmelder jeg mig?
til denne side og find det kursus du gerne vil deltage på og book via formular. Din tilmelding er bekræftet når det fulde beløb er overført til konto.

Jeg vil gerne deltage et kursus men behøver ikke overnatning. Kan jeg det?
Ja, det er selvfølgelig muligt at deltage uden overnatning. Transport skal du selv sørge for, og du har adgang til atelier hele døgnet. Skriv til studio@mianelle.com for at få oplyst særskilt pris.

Hvilke materialer skal jeg tage med?
Dem du vil arbejde med. Arbejder du med maleri er det en god idé også at medbringe en skitseblok udover lærred og maling. Alle materialer skal selv medbringes. Løber du tør er der to steder i Præstø med mulighed for indkøb af kunstnermaterialer.

Kan jeg tage en gæst med der ikke skal deltage på kurset?
Som udgangspunkt ja, da tre af værelserne er dobbeltværelser. En merbetaling på kr. 350,00 per overnatning opkræves for gæst. Skriv til studio@mianelle.com hvis du ønsker dette.

Jeg er blevet syg. Kan jeg afmelde mit kursus?
Du kan afmelde dit kursus op til seks uger inden første kursus dag med fuld tilbagebetaling. Herefter er tilmelding gældende. Skriv eller ring til mig hvis du bliver syg eller er forhindret på anden vis, da jeg ofte har ventelister. Hvis en person fra ventelisten kan tage din plads får du det fulde beløb retur. Du er også selv velkommen til at invitere en anden person hvis ventelisten er tom.

Kan jeg bytte mit kursus til et andet tidspunkt.
Hvis ikke der er udsolgt er det muligt.

Jeg kan se du har hund og jeg har allergi?
Min hund Bella er ikke på atelier i undervisningstiden. Hun har dog sin daglige gang der. Der gøres grundigt rent men der kan være hundehår på arbejdsområder, ligesom hun befinder sig på det private område hvor jeg serveres aftensmad i mit eget køkken. Hun opholder sig aldrig på værelserne. Du må derfor selv vurdere om din allergi kan tåle det.

Jeg spiser efter en særlig kost. Kan det tilgodeses?
Som udgangspunkt tilbereder jeg sund mad med økologiske råvarer. Kød er en del af kosten, men kan nemt udelades hvorfor et vegetarisk valg kan være muligt. (Jeg har selv været vegetar i syv år.)
Skriv til mig hvis du ønsker et vegetarisk tilvalg. Vegansk og anden kost kan desværre ikke tilgodeses. Egen mad kan medbringes.

Det kursus jeg gerne vil deltage på er udsolgt. Hvad gør jeg?
Send en mail og du kommer på venteliste. Jeg skriver til dig hvis en af de andre kursusdeltagere bliver forhindret i at deltage.

Vi er flere som gerne vil deltage på et kursus på samme tid. Men der er ikke plads. Hvad gør vi?
Er i fire deltagere eller derover er det muligt at arrangere kursus ligenetop for jer. Skriv til mig med ønskede tidspunkter. Priser og betalingsbetingelser er gældende ligesom oplyste kurser her på hjemmesiden.