Live-painting during organ concert by Marcel Gaul

forside

 

 

(Danish press release)

Pressemeddelelse

En sanseeksplosion af lyd og farver mødes i Max Regers Koralfantasier, når organist Marcel Gaul og billedkunstner Mia-Nelle Drøschler live-performer i Hellig Kors Kirke torsdag d. 13.oktober.

En fælles fascination for komponisten Max Regers udtryksfulde univers har bragt Gaul og Drøschler sammen. Gaul fantaserer i billeder, når han spiller, og Drøschler finder inspiration i musikken. Deres live-performance handler derfor om at invitere publikum ind i dét umiddelbare øjeblik, hvor kunsten bliver til.

Organist Marcel Gaul spiller to af Max Regers koralfantasier: “Wie schön leucht’ uns der Morgenstern” op. 40 og “Wachet auf, ruft uns die Stimme” op. 52, hvor imellem, han frit vil eksperimentere med musikken på orgel. Mia-Nelle Drøschler vil, med inspiration i musikken, udføre et maleri på tre gange to meter. De har aldrig performet sammen før og har, som et benspænd for akten, ikke øvet sammen.

Efter akten vil de gennem dialog inddrage publikum og italesætte ”øjeblikket” af kunstens skabelse. Hvilke reaktioner og tanker har de hver især over mødet med hinandens værker? Hvordan opleves ”øjeblikket” for dem selv og for publikum? – Og hvad er forskellen på at have billedet som et færdigt værk, der kan gemmes for evigt, frem for musikken, der ”kun” eksisterer imens den bliver spillet?

Profiler:
Marcel Gaul har netop taget en kandidat fra Det Kongelige Musikkonservatorium i kirkemusik. For to år siden flyttede han til Danmark fra Bremen, og har en bachelor fra Hochschule für Künste, også i kirkemusik. Han er nu organist ved Hellig Kors Kirke på Nørrebro.

Mia-Nelle Drøschler er billedkunstner uddannet fra kunstakademiet Goldsmiths i London i 2010. På nuværende tidspunkt forbereder hun en stor maleri installation til Sophienholm, der er aktuel i januar og februar 2017. Gennem de sidste seks år har hun udstillet i bl.a. Storbritannien, Italien og Danmark.
Læs om hende og se hendes værker på www.mianelle.com
Aftens program:
19.30 – Koncert og live-paint performance.
20.20 – Dialog mellem Drøschler, Gaul og publikum.
20.40 – Ost og vin serveres i de tilstødende lokaler, med mulighed for at træffe de to kunstnere.

Vin og ost koster 25 kr

Adresse:
Hellig Kors Kirke
Kapelvej 38 –
2200 København N

For yderligere information kontakt gerne kommunikationsmedarbejder Trine Marie Holm
på telefon: 25702755 eller på e-mail: trmh@km.dk